آشنایی با چوب مصنوعی

قبل از این که وارد بحث شویم و با یکدیگر مطالبی را درباره‌ی چوب مصنوعی، کاربرد و استفاده آن بدانیم لازم به ذکر است که با توجه به شرایط زیست محیطی و قطع بی رویه‌ی درختان و آتش سوزی ها، اهمیت بازیافت مواد را به خوبی متوجه شویم و بر این باور باشیم که با بازیافت می‌توانیم سهم به سزایی در نجات طبیعت داشته باشیم. استفاده از آن نه تنها این خواسته را برطرف میکند، بلکه با تنوعی که در سبک، رنگ و شکل ایجاد کرده است میتواند به راحتی جایگزین مناسب و طبیعت دوستی برای چوب های طبیعی باشد. محصولی که شباهت زیاد آن به چوب، باعث می‌شود که خیلی از افراد به چشمان خود شک کنند.

چوب مصنوعی چیست؟

چوب مصنوعی چطور تولید می‌شود؟

این چوب محصولی بازیافتی است که از ترکیب پلاستیک، کاغذ و خرده چوب تولید می‌شود. خیلی از وسایل چوبی که در کوچه و خیابان می‌بینید مثل نرده، نیمکت و غیره در واقع چوب نیستند و طرح چوب می‌باشند.

برای اینکه در مورد کلاف مبل بیشتر بدانید بهتر است این مقاله را مطالعه کنید.

ویژگی ها

چوب های غیرطبیعی استحکام بیشتری نسبت به چوب های معمولی دارد و به راحتی شکسته یا خمیده نمی‌شود. از ویژگی های خوب آن این است که نیازی به رنگ کردن ندارد و در محیط های جغرافیایی مختلفی می‌شود از آن استفاده کرد. پس برخلاف بعضی چوب ها که مناسب محیط های مرطوب و یا شرجی نیستند، شما میتوانید مبلمانی که چوب مصنوعی دارد را در انواع محیط ها استفاده کنید و نگران خراب شدن آن نباشید.
درست است که چوب مصنوعی نمی‌تواند جایگزین مناسبی برای فلزات باشد ولی با توجه به اینکه نسبت به فلزات خیلی سبک تر هستند و طول عمر بیشتری نیز نسبت به چوب دارند، در صنایع مختلف، مورد استفاده قرار میگیرند.

چرا از چوب مصنوعی استفاده کنیم؟

همانطور که قبلا هم اشاره کردیم برای چوب طبیعی درختان بسیار زیادی قطع می‌شود و سلامت طبیعت به مخاطره می‌افتد. با توجه به اینکه در کشور ما نیز منبع بینهایتی از درختان وجود ندارد، توصیه میکنیم که حتی الامکان . اگر صنعتگر هستید از چوب مصنوعی استفاده کنید و اگر خریدار هستید محصولاتی که چوب مصنوعی دارند را خریداری کنید تا یا این شیوه به سلامت محیط زیست کشور کمک کنیم.
درثانی، وجود منبع بینهایتی از پلاستیک های قابل تصفیه که سوزاندن آنها ممکن است آلودگی های عظیمی را ایجاد کند، این نوید را به ما می‌دهد که میتوانیم از این حجم پلاستیک برای تولید آن استفاده کنیم و در صنایع مختلف همانند مبلمان به کار ببریم.
با استفاده از آن دیگر لازم نیست نگران حشرات باشید. از محبوب ترین ویژگی های این محصول همین مورد است.

انواع چوب مصنوعی

ایرادات چوب غیرطبیعی

همانطور که از اسم چوب های غیرطبیعی هم مشخص است، این محصول ساخته‌ی دست بشر بوده و زیبایی و جذابیت چوب طبیعی را ندارد.

اگر می خواهید بدانید رزین مبل چیست و چگونه چوب و رزین را از هم تشخیص دهید پیشنهاد می کنیم این مطلب را بخوانید.

انواع روکش ها

انواعی از روکش های چوب مصنوعی در بازار موجود است که در این بخش به آن ها اشاره میکنیم.

روکش های پلاستیکی: این روکش ها تماما پلاستیک هستند و به دلیل خاصیت پلاستیک نسبت به آب و هوا مقاوم و قابل شست و شو می‌باشند. این

روکش ها سطح براق دارند و به راحتی دچار تاب خوردگی و یا شکستگی نمی‌شوند.

روکش های وینیل: به دلیل مقاومت بالایی که دارند بیشتر از آنها برای نمای بیرون ساختمان استفاده میکنند.

روکش های آلومینیومی: از ویژگی های این نوع روکش میتوان به سبک بودن آن اشاره کرد و لازم نیست درمورد آن نگرانی خاصی به خرج دهید. البته این نکته را مد نظر داشته باشید که آلومینیوم خیلی راحت خراش برمیدارد.

انواع چوب مصنوعی

MDF: تقریبا همه‌ی شما اسم ام دی اف به گوشتان خوردهاست ولی شاید تا کنون درباره‌ی ترکیبات آن چیزی نمی دانسته اید. MDF محصولی از الیاف و یا ضایعات چوب است که به همراه رزین در دما و فشار بالا به هم پرس می‌شوند. زیبایی MDF باعث محبوییت زیاد آن در بین همگان شده است.

کاربرد ام دی اف در ساخت مبل

پلی وود: اگر چوب و پلاستیک های ترمو را با هم ادغام کنیم، محصولی به اسم پلی وود به دست می آید. پلاستیک های موجود در پلی وود خود را بیشتر نشان میدهند. به پلی وود تخته‌ی سه لایی نیز می‌گویند چون معمولا از سه لایه تشکیل شده است.

استفاده از پلی وود در مبل سازی

HDF: نوعی فیبر است که تراکم بسیار بالایی دارد. از HDF ها بخاطر چگالی بالایی که دارند میتوان برای در های ورودی آپارتمان و یا غیره استفاده کرد.

کاربرد HDF در صنعت مبل سازی

نئوپان: اسم دیگر نئوپان تخته‌ی خرده چوب است و همانطور که از اسم آن پیداست مجموعی از خرده چوب است که با رزین، تحت فشار دما و حرارت ایجاد شده است. نئوپان استحکام زیادی ندارد و آن را از ضعیف ترین ها به شمار می آورند.